Welkom bij De Demoman
Gemaakte opnames
Demo opnemen
Tarieven - Voorwaarden
Voorbereidingen opname
Contact
Met dank aan
Over De Demoman
De Demoman
Mobile Music Recording Studio
Demo opnemen

Een demo opnemen brengt altijd extra spanning met zich mee en je zal altijd tijd nodig hebben om warm te draaien. Van een nummer / muziekstuk nemen we dus verschillende takes op, totdat we gezamenlijk het idee hebben dat de beste uitvoering is geregistreerd. Ik ga ervan uit dat instrumenten tegelijkertijd ingespeeld worden en zang, backing volals en eventueel solo's daarna opgenomen worden. Ik kan 16 sporen plus een midikanaal simultaan opnemen en kom waarschijnlijk niet snel sporen te kort. Uiteindelijk kunnen in totaal 96(!) sporen gevuld worden waarop ik weer een arsenaal effecten op los kan laten via effect-busses.
Ongetwijfeld heb je een voorkeur ten aanzien van de volgorde waarin je de nummers wilt opnemen en/of is het opnametechnisch gezien beter om een bepaalde volgorde aan te houden.

Demo

Een demo is een representatieve doorsnede van je repertoire en bestaat wat mij betreft uit maximaal zes nummers: dat moet voldoende zijn om een indruk te geven van welke stijl je speelt en hoe je klinkt. Door opname en afmixen te beperken tot zes nummers, is het hele proces binnen redelijke tijd te realiseren.
Hoeveel tijd c.q .geld je er aan wilt spenderen, spreken we ook van te voren af. Het mogen natuurlijk ook minder of meer dan zes nummers zijn.

Afmixen / Masteren

Afmixen doe ik thuis in mijn werkruimte. Het resultaat stel ik als download beschikbaar. Ik kan opnamens ook masteren m.b.v. iZotope Ozone 5.

Live-opname

Wellicht geef je er de voorkeur aan om een optreden op te nemen en daaruit nummers te kiezen. Ook dat kan.

Welkom bij De DemomanGemaakte opnamesDemo opnemenTarieven - VoorwaardenVoorbereidingen opnameContactMet dank aanOver De Demoman